Varför handlar folk fortfarande från butik?

Jag finner det nästan fascinerande att det fortfarande finns människor som handlar saker ute i fysiska butiker. Visst har onlinehandeln exploderat, men vid jul, på helger och inför folks födelsedagar snackas det ändå alltid om hysteri och trängsel ute i butikerna. Varför? Det enda som jag logiskt kan förklara det med är att det finns en viss kultur i att handla – kanske just presenter – från butiker. Man vill ta sig ut bland folk, gå runt och ”mysa” (fast hur mysigt är det egentligen?) och kanske göra stopp för en fika. Annars är ju näthandel överlägset på så många sätt. Den enda gången jag handlar från fysiska butiker är när jag måste handla något i sista minuten.

Det gäller att vara förutseende

Leksaker har blivit en sådan grej som jag alltid försöker vara förutseende med, för även om kläder är tråkigt att handla ute i butik så slår leksaker kläder med hästlängder i tristess. Jag blir yr bara jag ser en leksaksbutik! Jag har hittat en suverän onlinebutik som heter leksaker.se (kort och koncist, vilket gillas). Där hittar jag alltid billiga leksaker – i alla fall om jag jämför med priserna ute i de fysiska butikerna. Jag kan söka på grejen som barnet jag ska köpa åt har önskat sig; klicka hem den och sedan hämta ut den på posten. Jag har ställt in påminnelser på telefonen för att komma ihåg alla viktiga födelsedagar så att jag aldrig behöver oroa mig för sista minuten-lösningar. Det gäller att vara listig!

 

Resa på riktigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Inkommande idéer All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.