Större chans till överlevnad

Jag läste något här för leden, om det här med överlevnadsprocent vid hjärtattack i olika situationer. Att överleva en hjärtattack utan omedelbar hjälp gör man helt enkelt inte, men jag visste inte att överlevnadsprocenten bara var 2 ynka procent för de som får traditionell hjärt- och lungräddning. Däremot överlever häpnadsväckande 87 procent av de som räddas med hjälp av en hjärtstartare.

Hjärtstartare

Jag bestämde mig såklart för att undersöka saken närmre och insåg då att vem som helst kan använda en hjärtstartare, för de kommer med grundliga instruktioner. Dessutom kan vem som helst köpa en hjärtstartare och ha i hemmet, på arbetsplatsen eller vi olika tillställningar. Jag blev riktigt förvånad över detta, för man ser ju inte särskilt många hjärtstartare ute på allmänna platser – de borde ju finnas överallt! Jag har nog själv bara stött på dem på flygplatser, i alla fall av vad jag har lagt märke till.

Tänk om man någon gång befinner sig på en plats där någon drabbas av hjärtattack, som man kommer att önska att man hade en hjärtstartare till hands… skrämmande.

Jag sökte runt lite och hittade hearty.se som säljer bl.a. hjärtstartare och ska absolut föreslå detta på jobbet. Det känns ju som en god investering även för mig själv. Man vet ju aldrig om det kanske är en själv som en dag kommer att vilja räddas av en hjärtstartare…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Inkommande idéer All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.